פרסביופיה הוא אחד מהתסמינים של ההזדקנות הטבעית שלנו שנותן את אותותיו באלו שמגיעים לגילאי ארבעים וחמישים הבא לידי ביטוי במערכת הראייה.
על מנת שהעין תבצע באופן מוצלח את תהליך ההתמקדות בעצמים קרובים שנקרא אקומודציה, עליה לשנות את מידת הקמירות של העדשה.
הרכבת משקפיים – לא מתאים לכל אחד
עד לפני שנים לא רבות כל כך הפתרון היחיד לבעיה זו היה הרכבת משקפיים לפני קריאת ספר או עיתון. עם זאת, מאחר ואנשים רבים סובלים גם מפגיעה ביכולת הראייה לרחוק שלהם, הרי שלא נדיר היה לראות אדם שמתהלך בעולם כשעל צווארו תלויים בכל עת שני זוגות משקפיים, האחד לקריאה והשני לנהיגה למשל.
החדשות הטובות הן שכיום ניתן להשיג מעבר לפתרון זה שאף הוא כבר נחשב למיושן יחסית פתרון נוסף וכפי שכבר הסגירה אותנו הכותרת – מדובר על עדשות מגע דו מוקדיות.
מה הן עדשות מגע דו מוקדיות?
ישנם מספר סוגים של עדשות דו מוקדיות שנבדלים בעיקר בעיצוב של אזורי התיקון ובמיקום שלהם. ישנן עדשות שבהן החלק המרכזי בכל עדשה מתקן את הראייה לרחוק ואילו החלק הפריפרי בכל עדשה מתקן את יכולת המיקוד של העין עבור עצמים קרובים, ישנן עדשות שבהן התיקון לשני המרחקים ממוקם באותן הנקודות ועוד.
עדשת מגע יחידה
אמנם לא מדובר על פתרון מושלם ואף לא על פתרון שמתאים עבור כולם, אבל ישנם מטופלים רבים שהמוח שלהם מצליח לווסת את המידע שמגיע מהעיניים ולהחליט בכל פעם מאיזו עין הוא מעוניין לקלוט את המידע הוויזואלי בהתאם לצורך.
מן הסתם ניתן גם להרכיב בכל עין עדשה עם מרשם שונה וגם אז, ישנו סיכוי לא רע שהמוח יצליח ללמוד כיצד להתנהל עם ההבדלים בין שתי העיניים ולהחליט בהתאם לנסיבות מאיזו עין הוא מעוניין לקבל את המידע בכל פעם.