הורים תוהים לעיתים קרובות לגבי שאלת הגיל בו ילדים יכולים להתחיל להרכיב עדשות מגע, אך השאלה הנכונה יותר היא מידת הבגרות של הילד ויכולתו לטפל בעדשות באופן אחראי. ובכן, מבחינה פיסית, עיני ילד יכולות לסבול עדשות מגע בגיל צעיר ביותר. גם תינוקות יכולים להרכיב עדשות עקב קטרקט מולד או מחלות עיניים אחרות הנוכחות לאחר הלידה.
שאלה של אחריות
שאלת הגיל בו ילד יכול להשתמש בעדשות מגע צריכה להתבסס על מידת אחריותו בתחומים אחרים, בחינת הרגלי הטיפוח האישי שלו, יכולתו לשמור על חדרו נקי, והרגליו בחדר האמבטיה כמו גם מידת האחריות אותה הוא מגלה לגבי לימודים וסיוע במשק הבית.
בנוסף, ילדים נוטים לסבול פחות מעיניים יבשות, כך שהם עשויים לסבול פחות מבעיות הקשורות לעדשות מגע, מהן סובלים מבוגרים. ילדים צעירים מבצעים טוב יותר את הוראות השימוש בעדשות המגע, בהשוואה לבני נוער, כך שהם חווים פחות בעיות הקשורות לשימוש בעדשות.
עדשות מגע לפעילויות ספורט
יתרונות נוספים כוללים ראייה היקפית טובה יותר המאפשרת לילד להגיב מהר יותר לספורטאים אחרים, והם רואים טוב יותר חפצים כגון כדורגל, המתקרבים אליהם במהירות. עדשות המגע מקובעות בצורה יציבה בעיני הילד במהלך כל פעילותו, ומאפשרות ראייה מדויקת ויציבה.
בניית הערכה עצמית עם עדשות מגע
מחקר חדש שנערך בקרב 169 ילדים שהרכיבו משקפי ראייה ולאחר מכן קיבלו עדשות מגע, מצא כי שימוש בעדשות משפר באופן משמעותי את הדרך בה ילדים ובני נוער חשים לגבי המראה שלהם ויכולתם להשתתף בפעילויות חברתיות. בין משתתפי המחקר, 71.2% מהילדים בגילאי שמונה עד 12, ו-78.5% מבני הנוער, העידו כי הם מעדיפים את השימוש בעדשות מגע על פני משקפיים.
שליטה בקוצר ראייה עם עדשות מגע
זוהי סיבה נוספת לשקול התאמת עדשות מגע לילדים. למרות שהרעיון נותר שנוי במחלוקת, חלק מהמחקרים מצביעים על כך שילדים צעירים קצרי רואים מגיבים היטב לעדשות מגע ומשפרים את בעיות הראייה שלהם. מחקרים מאוחרים יותר, לעומת זאת, מטילים ספק ביעילות השליטה על קוצר הראייה עם עדשות.
לאחרונה דיווחו מדענים בניו זילנד כי שימוש בעדשות מגע ניסיוניות רכות, הצליח להאט את התקדמות קוצר הראייה בקרב ילדים בגילאי 11 עד 14, בהשוואה לשימוש בעדשות מגע אחרות. במהלך עשרים חודשי המחקר, העדשות שיפרו את קוצר הראייה בשלושים אחוזים או יותר בקרב שבעים אחוזים מהילדים שהשתתפו במחקר. מדענים ממשיכים לעבוד על עיצובי עדשות מגע חדשות שיוכלו בקרוב להיקבע על ידי רופאי עיניים ולהפחית את התקדמות קוצר הראייה בקרב ילדים.