הסיכונים הכרוכים בהרכבת עדשות מגע הם רבים וכוללים מספר מצבים חמורים כגון מחלות מסוכנות, הפחתת הראייה, דלקות עיניים וכיבי קרנית.
חיידקים, פטריות וטפילים עלולים לחדור אל העדשה, להדביק את הקרנית ולהרוס את התאים העדינים שלה, מה שעלול להוביל להצטלקות ואובדן ראייה. מה שמחמיר את המצב הוא טרנד העדשות הקוסמטיות הדקורטיביות הפופולאריות כיום. למרות המראה ה”מגניב” שלהן, הן מזיקות לבריאות, במיוחד כשהן נמכרות בכל מקום באופן חוקי ובלתי חוקי.
סיכוני עדשות מגע
שחיקת הקרנית
עדשות מגע עלולות לגרד את הקרנית ולגרום לשחיקתה אם הן אינן מטופלות כראוי, או במצב בו העיניים יבשות, וזה נכון במיוחד כשישנים עם עדשות מגע. שחיקת הקרנית עלולה להתרחש גם כשחלקיקים שנלכדים על העדשות, כגון אבק, לכלוך וחול, משפשפים את הקרנית.
שיתוף עדשות – עדשות מיועדות לשימוש אישי על פי מרשם אופטומטריסט בלבד. אין להעביר אותן לאנשים אחרים, שכן הן עשויות להיות גדולות או קשות מידי ולהזיק לעין.
הבנת הנזק – עדשות מגע עלולות לגרום נזק לעיניים בדרכים רבות, המתחילות מחוסר הקפדה על סטריליות, רכישת עדשות ללא מרשם רפואי, וגרימת נזק לקרנית הרגישה, למרות הטיפול המוקפד ולמרות המרשם הרפואי, כשהנזק נגרם מהעדשה המורכבת באופן מסוכן קרוב מידי לקרנית.
יובש בעיניים – עדשות מגע מפחיתות את כמות הדמעות העוברות לקרנית, במיוחד בהרכבת עדשות רכות הסופגות את רוב הדמעות על מנת לשמור על רכותן. העדר הדמעות עלול לגרום לתסמונת עין יבשה, הגורמת לתחושת חוסר נוחות כגון גירוד, אדמומיות ותחושת צריבה. בנוסף, עיניים יבשות מאוד עלולות לגרום לצלקות בקרנית.
דלקת הלחמית ושעורה – הותרת העדשות על העיניים למשך הלילה, מספקת סביבה לחה שהיא קרקע פורייה לחדירת מיקרואורגניזמים כגון חיידקי וירוסים המתבטאים בדלקת הלחמית או בשעורה. כשפחות חמצן מגיע לקרנית כתוצאה מהרכבת העדשות, הגוף אינו מסוגל להילחם ביעילות בזיהום שנגרם על ידי חיידקים או וירוסים תגובות אלרגיות – עדשות מגע עלולות להגביר את הסיכוי לסבול מתגובות אלרגיות. נוכחות העדשות עשויה ליצור מלכודת לחומרים אלרגנים בין העין לעדשה, או מתחת לעדשה, והן מאפשרות לחומרים אלו להישאר בעין לטווח הארוך יותר. חלק מהאנשים חווים תגובות אלרגיות מהרכבת עדשות מגע בשל חומר משמר הנמצא בנוזל שימור העדשות. מצב זה ניתן בדרך כלל לטיפול באמצעות שינוי חומר שמירת העדשות.